
Maaltijdsalade met kip, spek, mosterd en ananas voor 2 personen
- 4 kipfilets
- 2 eetlepels mosterd
- 125 gr ontbijtspek, in reepjes
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 zakje rucola
- 1 blikje ananas (uitlekgewicht zo’n 140 gram)
- 2 eetlepels mayonaise (klik hier voor het recept voor mayonaise)
Klik op het ingrediënt om te zien welke ik gebruik
Maak de kipfilets schoon en snij elke filet in drie repen. Ik doe dat altijd zo: het flubbertje dat er altijd tegenaan gevouwen zit (hoe heet dat?!?) snij ik los en dan snij ik het grote gedeelte in de lengte doormidden. Zo heb ik dus twee grote repen en één kleinere. Doe dat voor elke kipfilet. Leg de repen kip netjes (nou ja, niet supernetjes natuurlijk, maar gewoon niet overlappend) naast elkaar op een bord of snijplank en smeer ze ruim in met mosterd. Alleen aan de bovenkant smeren is voldoende. Dan komt het kliederwerkje, en dat vind ik stiekem het leukst: je pakt een reep kipfilet aan de bovenkant vast, plakt er schuin een reepje ontbijtspek op en wikkelt die verder om de kip heen naar beneden, zodat de hele reep kip bedekt is met ontbijtspek. Ik doe altijd eerst een reepje ontbijtspek per reepje kipfilet en als ik ze dan allemaal gehad heb, dan verdeel ik de rest van de ontbijtspek over de kip (sommige reepjes kip zijn nou eenmaal groter en kunnen meer spek hebben). Pak een flinke koekenpan zodat alle kipjes naast elkaar passen en verwarm de kokosolie, vervolgens bak je de kip gaar. Verdeel de rucola en de kip over twee borden. Garneer met schijfjes ananas en de mayonaise. In het begin husselde ik alles door elkaar, maar de warmte van de kip zorgt ervoor dat de rucola instant verpietert en de mayonaise ‘wegloopt’. Je kunt dus beter alles een beetje gescheiden op je bord leggen (enne, niet alles opeten, dan hou je wat over voor de lunch, morgen weer maaltijdsalade met kip, spek, mosterd en ananas, jeeeh! :). Eet smakelijk!
En welke kokosolie gebruik je hiervoor?
Beste Jan,
Ik gebruik de ontgeurde, biologische kokosolie van Omega en More. Binnenkort wil ik hier een post aan wijden, dus hou de site in de gaten!
Groetjes, Jolanda
nou hou ik niet van de combinatie zoet met hartig, maar die kip ga ik eens proberen!
Hey es,
Ik normaal ook niet maar deze combinatie is wel erg lekker (ik zou het gewoon eens proberen).