Maaltijdsalade met kip, spek, mosterd en ananas

Deze maaltijdsalade met kip, spek, mosterd en ananas vind ik zó lekker, ik kan er kilo’s van eten. Nee echt, ik moet echt oppassen dat ik het niet te vaak op tafel zet, dan wordt het ook weer zo saai. Het fijne van dit gerecht is namelijk ook nog eens dat het koud ook lekker is. Ik maak dus altijd veel meer: ’s avonds een heerlijke maaltijdsalade en de volgende dag doe ik het feestje tijdens de lunch nog eens dunnetjes over!

palejo-paleo-recept-maaltijdsalade-kip-spek-mosterd

Maaltijdsalade met kip, spek, mosterd en ananas voor 2 personen


Klik op het ingrediënt om te zien welke ik gebruik


Maak de kipfilets schoon en snij elke filet in drie repen. Ik doe dat altijd zo: het flubbertje dat er altijd tegenaan gevouwen zit (hoe heet dat?!?) snij ik los en dan snij ik het grote gedeelte in de lengte doormidden. Zo heb ik dus twee grote repen en één kleinere. Doe dat voor elke kipfilet.

Leg de repen kip netjes (nou ja, niet supernetjes natuurlijk, maar gewoon niet overlappend) naast elkaar op een bord of snijplank en smeer ze ruim in met mosterd. Alleen aan de bovenkant smeren is voldoende.

Dan komt het kliederwerkje, en dat vind ik stiekem het leukst: je pakt een reep kipfilet aan de bovenkant vast, plakt er schuin een reepje ontbijtspek op en wikkelt die verder om de kip heen naar beneden, zodat de hele reep kip bedekt is met ontbijtspek. Ik doe altijd eerst een reepje ontbijtspek per reepje kipfilet en als ik ze dan allemaal gehad heb, dan verdeel ik de rest van de ontbijtspek over de kip (sommige reepjes kip zijn nou eenmaal groter en kunnen meer spek hebben).

Pak een flinke koekenpan zodat alle kipjes naast elkaar passen en verwarm de kokosolie, vervolgens bak je de kip gaar.

Verdeel de rucola en de kip over twee borden. Garneer met schijfjes ananas en de mayonaise. In het begin husselde ik alles door elkaar, maar de warmte van de kip zorgt ervoor dat de rucola instant verpietert en de mayonaise ‘wegloopt’. Je kunt dus beter alles een beetje gescheiden op je bord leggen (enne, niet alles opeten, dan hou je wat over voor de lunch, morgen weer maaltijdsalade met kip, spek, mosterd en ananas, jeeeh! :).

Eet smakelijk!

Reacties (4)

  • Antwoord op deze reactie

    nou hou ik niet van de combinatie zoet met hartig, maar die kip ga ik eens proberen!

    • Hey es,
      Ik normaal ook niet maar deze combinatie is wel erg lekker (ik zou het gewoon eens proberen).

  • Antwoord op deze reactie

    En welke kokosolie gebruik je hiervoor?

    • Beste Jan,

      Ik gebruik de ontgeurde, biologische kokosolie van Omega en More. Binnenkort wil ik hier een post aan wijden, dus hou de site in de gaten!

      Groetjes, Jolanda

Laat een reactie achter