Walgelijk gezonde smoothie

Als je me een beetje kent of al een tijdje volgt, mag het geen geheim voor je zijn: mijn bourgondische zelf (ongeveer 99%) Blieft Geen Groente! Zelfs na twee jaar stug het Paleodieet volhouden, kan ik er nog steeds geen warm en fuzzy gevoel van krijgen. Groenten? Blegh! Het verstandige deel van mezelf (ongeveer 1%, afgerond naar boven…) zegt Groente Is Gezond! Recepten waar wel groenten in zitten, maar waarbij je het niet doorhebt (incognito groenten zeg maar), maken mij dan ook 100% blij. Kortom, pak een stoel, ga rustig zitten om straks niet om te vallen van de schok. Hierbij presenteer ik: een Walgelijk Gezonde (maar verrassend lekkere) Smoothie!

paleo recept walgelijk gezonde smoothie

Walgelijk gezonde (maar verrassend lekkere) smoothie


 • 1 blikje ananas inclusief het sap
 • 1oo ml sinaasappelsap
 • 4 roosjes broccoli
 • flinke hand spinazie
 • snufje gember

Klik op het ingrediënt om te zien welke ik gebruik


De bereiding is echt super simpel. Mik alles in een hakmolentje en maal het zo fijn als je wilt. Als je een blender of een staafmixer gebruikt, gaat dat volgens mij ook prima. Giet het over in een glas en het grote Gezond Doen kan beginnen.

Dit receptje heb ik uiteraard niet zelf bedacht (ik een recept bedenken met groenten, het idee alleen al!). Ik zat laatst te bladeren in de Allerhande (die, net als de Boodschappen, steeds meer Paleoproof recepten opneemt, erg leuke trend!) en toen zag ik het recept waar ik mijn walgelijk gezonde smoothie op heb gebaseerd. Nou wilde het toeval dat ik zowel spinazie als broccoli in huis had. Dat komt dus ongeveer eens in de 100 jaar voor, dus ik dacht: het lijkt me niet te drinken, maar als ik dit recept wil proberen dan is nu het moment. Dus alles geblenderd en nou ja, de rest is geschiedenis. In het oorspronkelijke recept werd ook nog komkommer gebruikt (en de verhouding groenten/fruit was iets, eh, ongunstiger, zeg maar). Nou lust ik komkommer wel, maar ik krijg er altijd dorst van en de smaak overheerste flink. De tweede keer (ik beken, de smoothie was zelfs zo lekker dat ik hem nog een keer heb gemaakt) heb ik de komkommer weggelaten en dat was stukken beter.

Kortom: je kunt er ook nog komkommer bij gooien als je wilt. Hoe dan ook ben je ook zonder komkommer al heel goed bezig met dit recept. Applausje voor jezelf!

Is ‘ie op? Check je tandjes even op groene dingetjes die er stiekem tussen zijn gaan zitten. Voor je het weet loop je de rest van de dag supertrots op jezelf te wezen (groenten naar binnen gewerkt, yeah!) terwijl je eigenlijk voor gek loopt. I rest my case: groenten zijn sneaky bastards.

Related Posts

 • palejo-paleo-recept-fudge

  Fudge met walnootjes

  Nou kan ik je vertellen waar fudge oorspronkelijk vandaan komt, hoe het originele recept nou niet echt Paleo is en dat de meest gemaakte variant die van karamel is. Dat zou ik dus kunnen doen, maar deze keer ga ik je niet vermoeien met allerhande gezellige verhalen. Voor deze fudge wil je gewoon meteen door naar het recept! Deze is zo lekker dat je echt moet oppassen er niet te veel van te eten. Serieus, als je hier kilo’s van eet (en dat zou ik best willen) dan blijven die kilo’s zeker weten plakken op plaatsen waar je dat niet wilt!

  Read More

 • paleo pizza palejo recept

  Paleo pizza

  Weet je wat ik misschien nog wel het meeste mis sinds ik Paleo ben gegaan? Gluten! Aangezien je me pre-Paleo wel kon begraven onder de frietjes (ik noemde mezelf heel bescheiden ook wel Patatoloog), had ik van te voren verwacht dat ik patat het meeste zou gaan missen. Nou, verrassend genoeg bleek dat niet zo te zijn. Van alle ‘foute’ dingen mis ik brood het meest! Nu heb ik wel zin om hier een heel lyrisch verhaal over de geur van versgebakken brood en knapperige korstjes op te hangen, maar dat zal ik niet doen. Als je een beetje op mij lijkt, zijn je

  Read More

 • Paleo Bananenbrood

  Paleo bananenbrood

  Terwijl ik dit typ, drijven er heerlijke geuren de kamer in: er staat Paleo bananenbrood in de oven! Grappig genoeg is dit weer typisch zo’n recept waar ik tijden met een boog omheen heb gelopen. Toen ik het recept van Porridge vond, dacht ik: ‘Meh, anders dan een banaan in de pure vorm lust ik geen dingen met banaan erin.’…. Bleek superlekker te zijn. Toen ik het Vlaflipje tegenkwam, dacht ik: ‘Nah, d’r zit banaan in, vind ik vast niet lekker.’…. Líters van het spul heb ik inmiddels op. Zó lekker! Al ver voor mijn Paleo-tijd had ik van bananenbrood gehoord en ik

  Read More

 • Paleo Event

  Het eerste Paleo Event van Nederland!

  Hou je vast, ik ga nu even schandalig reclame maken. Niet omdat ik er zelf beter van word, want ik word op geen enkele manier gesponsord voor deze blogpost en de organisatoren van het Paleo Event hebben me niet benaderd om erover te schrijven, maar gewoon omdat ik denk dat je dit wilt weten! 20 mei 2017 zal het allereerste Nederlandse Paleo Event plaatsvinden in Tilburg. Het wordt georganiseerd door Marinka Bil, die je waarschijnlijk wel kent van het blog EetPaleo.nl, diverse kookboeken en het Paleo Magazine. Op verschillende plekken ter wereld worden Paleo Events georganiseerd, maar dus nog niet in

  Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post