Soms heb je niet zo veel tijd, maar wel zin in iets lekkers (wat zeg ik nou, ik heb altijd zin in wat lekkers!… : ). Deze rosbiefsalade is dan een uitkomst! Zo klaar en lekker als lunch, of als je gewoon van alles meer gebruikt, als maaltijdsalade.
Rosbiefsalade
Het is je vast opgevallen, ik heb bij de ingrediëntenlijst geen hoeveelheden genoemd. dat is omdat het niet zo nauw luistert hoeveel je van wat gebruikt, gewoon doen waar je zin in hebt!
Verdeel de sla over het bord. Ik vind rucola het lekkerst, maar gebruik ook wel eens veldsla of mix allerlei soorten door elkaar. Verdeel de cherrytomaatjes over de sla. Vervolgens leg je de rosbief op het bord. Ik kan me voorstellen dat hierbij een hoeveelheid als leidraad wel makkelijk is: ik hou meestal een pakje per persoon aan (ongeveer 100 gram). Je kunt de rosbief per plakje in een dotje op het bord leggen, da’s de snelle methode, maar als je wel ruim in de tijd zit, kun je ze ook mooi oprollen. Leef je uit zou ik zeggen! Strooi dan een beetje zout over de rosbief. De combi zout op rosbief vind ik heel lekker, dus ik doe dat voordat ik de rest van de ingrediënten toevoeg. Dan een flinke eetlepel mayonaise (
klik hier voor het recept van mijn mayonaise Paleo-style) en pijnboompitjes. Ook voor de pitjes geldt: heb je tijd dan kun je ze roosteren, en anders kunnen ze er zo overheen. Ook erg lekker! Eindig met een beetje peper. That’s it, enjoy!
lekker :)