Is mosterd Paleo?

Is mosterd Paleo? Jazeker! Oké, de oermens gooide het niet met honing als dressing over zijn salade, want mosterd werd pas voor het eerst in de vierde eeuw voor Christus gebruikt en dan ook nog eens alleen als medicijn, maar als ‘ie het had gekund, had hij het vast gedaan: mosterd is gewoon té lekker! De individuele ingrediënten zijn allemaal prima, dus zou ik niet weten waarom je geen mosterd zou eten.

Je kunt het natuurlijk zelf maken, maar het is toevallig ook nog eens één van de weinige producten-uit-een-potje die wij Paleo-ers gewoon in de supermarkt kunnen kopen. Lekker doen dus, we hebben het al druk zat met kokkerellen! Heel veel fabrikanten voegen echter suiker aan hun mosterd toe, dus het is wel opletten geblazen welke mosterd je koopt. Na flink zoekwerk ben ik uitgekomen op deze:

palejo-paleo-product-mosterd

Ik had vroeger altijd de Limburgse variant van Marne, maar daar zit dus suiker in. Eerlijk, ik moest even wennen want deze Groningse mosterd is veel pittiger, maar na flink dooreten ;) vind ik hem zalig! Een dingetje is nog wel dat er op het etiket ‘natuurazijn’ staat. Het zou kunnen zijn dat de basis van de azijn niet-Paleo is. Aan de andere kant zal er tijdens het fermentatieproces weinig blijven hangen, is de azijn maar een onderdeeltje van het geheel én geeft Marne op hun website aan dat de mosterd glutenvrij is. Als je hier meer over wilt weten, lees dan ook mijn artikel: ‘Azijn is Paleo, maar niet altijd!‘. Ik reken deze mosterd tot passend binnen het Paleodieet.  Wat ook handig is om te weten, is dat het assortiment per supermarkt verschilt. Zo heeft onze Albert Heijn de Groninger mosterd niet, terwijl de Jumbo een dorp verderop ‘em wel heeft. Andere AH’s hebben hem weer wel, even wat supermarkten in de buurt af dus. Een geweldig recept met deze mosterd is mijn maaltijdsalade met kip, spek, mosterd en ananas die zou ik zeker een keer proberen.

Welke Paleo-mosterd gebruik jij altijd? Ik hoor het graag!

Reacties (0)

Laat een reactie achter