Cajun Cashews

Wist je dat je binnen het Paleo-dieet nog heel goed kunt snacken? Deze Cajun Cashews zijn heel snel gemaakt, zeker als je zorgt dat je altijd wat Cajunmix op voorraad hebt!

Kruiden- en specerijenmixen uit de winkel zijn over het algemeen niet geschikt voor iemand die het Paleo-dieet volgt. Vaak zijn er aan deze mixen allerlei zaken toegevoegd die je echt niet wilt, zoals suiker. Daarom maak ik ze zelf. Zo gedaan en eigenlijk veel leuker dan zo’n mix uit een potje!

cajun cashews paleo recept

Cajun Cashews


Voor de Cajunmix

  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2,5 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Voor het roosteren van de cashewnootjes

  • ongebrande en ongezouten cashewnootjes
  • kokosolie

Voeg alle kruiden en specerijen in bovenstaande verhouding bij elkaar. Goed mengen en in een afgesloten potje is het vrij lang houdbaar.

Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de cashewnootjes toe (net zo veel als je trek groot is :) en rooster ze onder voortdurend omscheppen. Let op: het is belangrijk dat je ongebrande en ongezouten cashews gebruikt want eigenlijk zijn reguliere nootjes altijd gebrand in zonnebloemolie. Een grote Paleo-no-no dus! Blijf erbij als je ze roostert want ze gaan in ene erg hard. Haal de pan van het vuur en voeg naar smaak de Cajunmix toe. Goed omscheppen en vervolgens af laten koelen op een bord.

In eerste instantie zijn de cashews altijd wat slappig door het verwarmen. Don’t worry: als ze afkoelen worden ze vanzelf weer knapperig. Even proeven en desnoods nog wat mix toevoegen. Ik hou van zoutig, dus ik doe er ook altijd nog wat extra zout over aan het eind. Als je genoeg geduld kunt opbrengen om ze helemaal af te laten koelen, heb je een heerlijk schaaltje lekker gekruide Cajun Cashews. Kaarsjes aan, filmpje op en snacken maar. Enjoy!

Reacties (0)

Laat een reactie achter