Paleo fristi

Vroeger was fristi echt een traktatie. Dat kregen we maar heel af en toe, maar (waarschijnlijk juist daardoor) ik vond het héérlijk! Toen ik op mezelf ging wonen, had ik altijd wel wat van die kleine pakjes in huis ‘voor als er kinderen op bezoek kwamen’. Jaja…. : ) Onlangs had ik er in ene zo’n zin in dat ik wat aan het experimenteren ben geslagen om een Paleo variant te maken. Is de uiteindelijke Paleo fristi the real deal? Neuh, maar het komt in de buurt en het is net zo’n lekker genietmomentje als vroeger!

palejo paleo recept fristi

Paleo fristi


 • 175 gram kersen
 • 2 eetlepels agavesiroop
 • 100 ml kokosmelk
 • water

Het makkelijkst is het als je een maatbeker gebruikt en zelfs dan spettert het nog flink. Tenminste de paar keer dat ik de Paleo fristi heb gemaakt, wist ik er een zooitje van te maken (tip: niet maken als je net de keuken hebt gepoetst, gegarandeerd baaleffect!).

Doe 175 gram kersen in de maatbeker. Ik heb nu steeds diepvrieskersen gebruikt, maar vers zal nog lekkerder zijn (al hebben de bevroren kersen natuurlijk het voordeel dat je drankje meteen lekker koud wordt). Oh, voor het geval het niet vanzelfsprekend is: geen pitjes! Als je die erin hebt zitten als je gaat blenderen is de chaos niet te overzien!

Voeg 100 ml kokosmelk toe. Als de kokosmelk niet vloeibaar is, is dat niet erg, voeg dan de 100 ml op de gok toe.

Voeg 2 eetlepels agavesiroop toe en daarna water totdat het peil in de maatbeker op 400 ml staat. Dan proberen te staafmixeren zonder spetteren. Succes! :)

Overigens moet je het mixeren wel een tijdje volhouden om de Paleo fristi helemaal glad te maken (en zeker als de kokosmelk niet vloeibaar was, moet je het wat langer mixen). Zoals je aan de foto kunt zien, had ik dat geduld deze keer niet (en het smaakte nog steeds prima!).

Related Posts

 • palejo-paleo-recept-fudge

  Fudge met walnootjes

  Nou kan ik je vertellen waar fudge oorspronkelijk vandaan komt, hoe het originele recept nou niet echt Paleo is en dat de meest gemaakte variant die van karamel is. Dat zou ik dus kunnen doen, maar deze keer ga ik je niet vermoeien met allerhande gezellige verhalen. Voor deze fudge wil je gewoon meteen door naar het recept! Deze is zo lekker dat je echt moet oppassen er niet te veel van te eten. Serieus, als je hier kilo’s van eet (en dat zou ik best willen) dan blijven die kilo’s zeker weten plakken op plaatsen waar je dat niet wilt!

  Read More

 • paleo pizza palejo recept

  Paleo pizza

  Weet je wat ik misschien nog wel het meeste mis sinds ik Paleo ben gegaan? Gluten! Aangezien je me pre-Paleo wel kon begraven onder de frietjes (ik noemde mezelf heel bescheiden ook wel Patatoloog), had ik van te voren verwacht dat ik patat het meeste zou gaan missen. Nou, verrassend genoeg bleek dat niet zo te zijn. Van alle ‘foute’ dingen mis ik brood het meest! Nu heb ik wel zin om hier een heel lyrisch verhaal over de geur van versgebakken brood en knapperige korstjes op te hangen, maar dat zal ik niet doen. Als je een beetje op mij lijkt, zijn je

  Read More

 • Paleo Bananenbrood

  Paleo bananenbrood

  Terwijl ik dit typ, drijven er heerlijke geuren de kamer in: er staat Paleo bananenbrood in de oven! Grappig genoeg is dit weer typisch zo’n recept waar ik tijden met een boog omheen heb gelopen. Toen ik het recept van Porridge vond, dacht ik: ‘Meh, anders dan een banaan in de pure vorm lust ik geen dingen met banaan erin.’…. Bleek superlekker te zijn. Toen ik het Vlaflipje tegenkwam, dacht ik: ‘Nah, d’r zit banaan in, vind ik vast niet lekker.’…. Líters van het spul heb ik inmiddels op. Zó lekker! Al ver voor mijn Paleo-tijd had ik van bananenbrood gehoord en ik

  Read More

 • Paleo Event

  Het eerste Paleo Event van Nederland!

  Hou je vast, ik ga nu even schandalig reclame maken. Niet omdat ik er zelf beter van word, want ik word op geen enkele manier gesponsord voor deze blogpost en de organisatoren van het Paleo Event hebben me niet benaderd om erover te schrijven, maar gewoon omdat ik denk dat je dit wilt weten! 20 mei 2017 zal het allereerste Nederlandse Paleo Event plaatsvinden in Tilburg. Het wordt georganiseerd door Marinka Bil, die je waarschijnlijk wel kent van het blog EetPaleo.nl, diverse kookboeken en het Paleo Magazine. Op verschillende plekken ter wereld worden Paleo Events georganiseerd, maar dus nog niet in

  Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post