Vroeger was fristi echt een traktatie. Dat kregen we maar heel af en toe, maar (waarschijnlijk juist daardoor) ik vond het héérlijk! Toen ik op mezelf ging wonen, had ik altijd wel wat van die kleine pakjes in huis ‘voor als er kinderen op bezoek kwamen’. Jaja…. : ) Onlangs had ik er in ene zo’n zin in dat ik wat aan het experimenteren ben geslagen om een Paleo variant te maken. Is de uiteindelijke Paleo fristi the real deal? Neuh, maar het komt in de buurt en het is net zo’n lekker genietmomentje als vroeger!
Paleo fristi
- 175 gram kersen
- 2 eetlepels agavesiroop
- 100 ml kokosmelk
- water
Het makkelijkst is het als je een maatbeker gebruikt en zelfs dan spettert het nog flink. Tenminste de paar keer dat ik de Paleo fristi heb gemaakt, wist ik er een zooitje van te maken (tip: niet maken als je net de keuken hebt gepoetst, gegarandeerd baaleffect!).
Doe 175 gram kersen in de maatbeker. Ik heb nu steeds diepvrieskersen gebruikt, maar vers zal nog lekkerder zijn (al hebben de bevroren kersen natuurlijk het voordeel dat je drankje meteen lekker koud wordt). Oh, voor het geval het niet vanzelfsprekend is: geen pitjes! Als je die erin hebt zitten als je gaat blenderen is de chaos niet te overzien!
Voeg 100 ml kokosmelk toe. Als de kokosmelk niet vloeibaar is, is dat niet erg, voeg dan de 100 ml op de gok toe.
Voeg 2 eetlepels agavesiroop toe en daarna water totdat het peil in de maatbeker op 400 ml staat. Dan proberen te staafmixeren zonder spetteren. Succes! :)
Overigens moet je het mixeren wel een tijdje volhouden om de Paleo fristi helemaal glad te maken (en zeker als de kokosmelk niet vloeibaar was, moet je het wat langer mixen). Zoals je aan de foto kunt zien, had ik dat geduld deze keer niet (en het smaakte nog steeds prima!).