Over PaleJo.nl

Het waarom van deze website

Deze website ben ik in juli 2015 gestart, met Paleo als onderwerp dus, maar waarom daar dan over gaan schrijven? Nou, ten eerste omdat ik dat gewoon leuk vind en ten tweede: waarom niet? Misschien kan ik zo andere beginnende Paleo-ers helpen. Ik ben nu al flink wat jaar aan het stoeien met dit dieet en ik vind het nog steeds heel erg lastig: wat mag ik wel eten? Wat mag ik niet? Welke supermarktproducten zijn Paleoproof en waarvoor moet ik echt naar een natuurwinkel of het internet? Welke ‘gewone’ voedingsmiddelen kan ik wel verdragen, welke zijn voor mij echt slecht? Ik leer nog elke dag. Ik heb echt ontzettend geploeterd (en ploeter soms nog steeds). Dat de oermens het wiel nog niet had uitgevonden, kan hij ook niet helpen, maar wij wel en om het wiel iedere keer opnieuw uit te vinden, is gewoon dom. Dus wellicht heb je wat aan mijn geschrijf.

Je vindt hier interessante info, producten en natuurlijk recepten!

Je zult hier informatie vinden, bijvoorbeeld blogs die ik zelf volg of interessante websites. Ik post recepten die ik zelf graag maak en bespreek producten (zijn ze Paleo, waar koop je ze?). Zoals gezegd, ik leer nog steeds, dus ik zal er vast wel eens naast zitten, heb je een beter alternatief, aanvullingen of opmerkingen? Let me know! Waar ik op hoop is dat je mijn stukken kritisch leest en dat ik weer van jou kan leren!

Is het ook gezond voor jou?

Nog drie belangrijke dingen over de informatie die je op deze site vindt: ik ga in geen geval beweren dat wat ik doe gezond is of dat wat ik zeg de waarheid is. Ik heb helemaal geen verstand van voeding. Ik ben geen diëtist of arts. Het is gezond voor MIJ, althans, ik reageer heel goed op dit voedingspatroon. Ik denk dat we het hele idee van ‘dit of dat is gezond’ misschien een beetje los moeten laten met z’n allen. Oké, sommige dingen zijn gezonder dan andere dingen, maar het gaat er vooral om wat goed is voor jou. Zijn aardbeien gezond? Ja, tot je er allergisch voor blijkt te zijn. Wat ik hier dus mee wil zeggen is dat je rustig alle recepten en producten kunt uitproberen die je hier vindt, maar het is aan jou om te bepalen of het voor jou een goede keuze is.

Eerlijk is eerlijk

Onder het mom van ‘beter goed gejat, dan slecht verzonnen’, grasduin ik me helemaal suf op het internet en in de bladen. Slechts zelden ga ik in de keuken staan en verzin iets ‘from scratch’, eigenlijk pak ik altijd ergens iets vandaan en borduur er op voort, sommige recepten pas ik een beetje aan, andere verbouw ik volledig. Ik zal in ieder geval mijn best doen altijd de oorspronkelijke bron te vermelden als die er is. Lees je iets zonder bronvermelding, maar vind je het ergens verdacht veel op lijken, laat het me dan weten, dan voeg ik de bron alsnog toe.

Je krijgt mijn mening zonder zout

Tot slot: als ik bijvoorbeeld een andere website of winkel aanbeveel, dan is dat omdat ik ze zelf gewoon heel leuk of goed vind. Hetzelfde geldt voor producten: ik schrijf erover omdat ik ze zelf gebruik en lekker vind. Op geen enkele manier word ik gesponsord. Trouwens, mocht iemand ooit wat onder mijn aandacht willen brengen om over te schrijven, dan mag dat natuurlijk, leuk zelfs! Maar ook dan ben ik net zo eerlijk.

Heb je een vraag of een opmerking? Mail me via jolanda@palejo.nl. Ik hoop dat je met veel plezier mijn Paleogeploeter zult volgen!

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit