
Paleo sushi met tonijn
- 2 blikjes tonijn op olijfolie
- 2 eetlepels mayonaise (klik hier voor het recept van Paleo-mayonaise)
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- peper
- zout
- 3 vellen nori (zeewier)
- Coconut Aminos
Om de Paleo sushi met tonijn te maken, laat je eerst de blikjes tonijn uitlekken. Meng vervolgens de mayonaise erdoor heen. Laat ook de kappertjes uitlekken en roer ze samen met de pijnboompitjes door het tonijnmengsel. Voeg peper en zout naar smaak toe (voorzichtig met het zout, de kappertjes zijn ook al zoutig). Verdeel het tonijnmengsel in drie gelijke delen. Zonder kan ook, maar als je een sushi-rolmatje hebt dan is dat heel fijn want het werkt een stuk makkelijker! Leg één van de norivellen met de glimmende kant naar beneden op het matje. Verdeel één van de tonijndelen over je norivel. Let op, niet over het hele vel, maar over ongeveer de onderste vijf centimeter van het vel. Zorg dat de ‘strook’ tonijn overal even breed is, zeker aan de zijkanten van je norivel. Anders is je Paleo sushi met tonijn niet overal even tonijnig (weer een nieuw woord verzonnen :) en worden je plakjes straks niet even groot, of erger: je uiteindjes worden flubberig. Géén gezicht! Deze sushi is de Maki-variant. Maki betekent letterlijk ‘gerold’ en is de bekendste sushi-soort hier in het Westen en nu we toch bezig zijn: het Japanse woord voor tonijn is Maguro. Dus eigenlijk is dit een Paleo Sushi Maki Maguro! Rol heel voorzichtig, te beginnen met het deel waar de tonijn opzit, het hele norivel op, tot je een mooi rolletje hebt. De laatste centimeter van het vel kun je een beetje nat maken, de nori gaat dan plakken en dat houdt je rolletje intact. Pak je rolletje strak in aluminiumfolie in en herhaal het hele verhaal bij de overige twee vellen. Leg de sushi’s in de koelkast en laat ze daar een uurtje of zes rusten. Dit zorgt ervoor dat het vocht van je tonijnmengsel in de nori trekt, waardoor de nori minder taai wordt. Haal je rolletjes uit de koelkast en pak ze voorzichtig uit. Snij ze met een scherp mes in plakjes van ongeveer 2 cm. Heb je toch uiteinde-flubbertjes? Die moet je gewoon lekker meteen opeten, want die presenteren niet zo leuk. Leg de sushi op een mooi bord. Uiteraard serveren wij hier geen sojasaus bij (soja is een peulvrucht en dus niet Paleo), maar Coconut Aminos, dé Paleovervanger van sojasaus en heerlijk om je sushi in te dopen. itadakimasu! (je raadt het al: de Japanse versie van ‘eet smakelijk!’)
arigatou gozaimashita ;-)
Haha, grapjas! Graag gedaan :)