Paleo rozijntjes? Aaargh!!

Als ik aan rozijntjes denk, krijg ik een trillertje in mijn rechteroog en vlekken in mijn nek. Toen ik net Paleo ging dacht ik: ‘rozijntjes, die kunnen als zoetig snoepje fungeren!’ Dus helemaal tevreden met mezelf omdat ik dat bedacht had, at ik af en toe een handje rozijnen. Ik had zo’n grote bus, dus de voorraad ging wel een tijdje mee. Totdat ze op een slechte dag op waren. Nietsvermoedend en naïef huppelde ik naar de winkel. Voor de grap keek ik op de ingrediëntenlijst, want hee: wat zal er anders in rozijntjes zitten dan.. rozijntjes? Nou, daar zit nog veel meer in! GEENEEN rozijnenmerk bleek Paleo rozijntjes te verkopen. Ook niet mijn eigen merk (pakje overgedaan in voorraadbus, geen ingrediëntenlijst meer, je kent dat wel). Alle rozijntjes waren opgeleukt met zonnebloemolie, om de volledig stompzinnige reden dat ze dan mooi glimmen! Dus op naar de volgende supermarkt: hetzelfde effect. En de volgende supermarkt: ook! Stel je een peuter voor die z’n zin niet krijgt. Zijn adem inhoudt tot hij wél z’n zin krijgt (of flauw valt, als ‘ie standvastige ouders heeft) en op de grond gaat liggen krijsen en spartelen? Dat was ik, in die derde supermarkt, in het gangpad van de verrekte (maar wel prachtig glimmende) rozijntjes…. Oké, in gedachte dan.

Gelukkig vond ik al snel daarna bij de plaatselijke drogist (niet een heel logische plek, maar vooruit) een biologisch verantwoord zakje zonnebloemolieloze rozijnen. Belachelijk duur, maar ach, ik kon weer verder met mijn leven, het trillertje en de vlekken trokken langzaam weg, de wereld was weer zoals ‘ie hoort te zijn. Totdat de fabrikant over ging tot Een Verbeterd Recept. Iedere allergiedieeter kent het fenomeen: heb je eindelijk een product dat je mag, gaan ze Het Recept Verbeteren! En dat doen ze uiteraard door iets toe te voegen wat feitelijks niets toevoegt, maar wel leuk op de verpakking staat en uiteraard is dat toevoegsel net iets wat jij niet mag. Ook biologische rozijntjes hebben blijkbaar behoefte aan  glamour want welja: daar was in ene de zonnebloemolie weer!

Gelukkig duurde mijn ellende maar kort want volledig uit het niets trok een collega een pakje rozijntjes uit d’r tas en ging die voor mijn neus op zitten eten. Zij had een doosje dat ik al heel lang niet meer had gezien en waarvan ik dacht dat ze niet meer werden verkocht: de rode doosjes van Sun-Maid! Die kreeg ik vroeger altijd van mijn moeder! En in die rozijntjes….. zitten alleen maar rozijntjes!!! Paleo rozijntjes!!!

palejo product paleo rozijntjes

Dolgelukkig was ik (dank je wel Liesbeth ;), alleen, die rozijntjes blijken heel lastig verkrijgbaar. Ik moet er helemaal voor het dorp uit en de stad in (‘t is toch wat). Bij een enkele AH kon ik de kleine pakjes kopen (zes maal 42,5 gram voor € 1,89) of de bus zoals op de foto (500 gram voor € 2,59). Maar steeds meer supermarkten stoppen met de verkoop. Waarom is mij een raadsel. De kleine pakjes heb ik al maanden niet meer bij mijn vertrouwde adresjes gezien, maar ik heb recent ontdekt dat de Jumbo ze online verkoopt. AH verkoopt online juist de bussen en er is nog één AH in de buurt over die de bussen ook verkoopt. Ik hoop dat meer supermarkten doorkrijgen dat de Paleo rozijntjes van Sun-Maid echt beter zijn dan al die zonnebloemolierommel (en ze zijn gewoon serieus het lekkerst) en ze weer opnemen in het assortiment én ik hoop dat de product developers en marketeers van Sun-Maid niet op een dag het briljante idee hebben de verkoop te stimuleren door de rozijntjes te laten glimmen, want dan schiet ik in een driftbui kleuter-style die zijn weerga niet kent, en dan niet alleen in gedachten!

Ps: onlangs werd ik getipt de rozijntjes van Sundrop te proberen (de rode doosjes met gele smileys). Ik was sceptisch, volgens mij had ik die al een keer overwogen, maar zat er zonnebloemolie in. Maar ja, wegens grote Sun-Maid schaarste toch maar overstag gegaan. En inderdaad: op de verpakking staat ‘rozijntjes’ en verder niets. Mmmm, zit er dan verder ook helemaal niets in of zetten ze het er stiekem niet op???? Ik wilde het eigenlijk toch wel zeker weten, dus ik heb de heren en dames van Sundrop gewoon gemaild. Al heel snel kreeg ik antwoord: nope (mijn woorden, haha), er zitten echt serieus alleen maar rozijntjes in. Joehoe! Blij!!! Dus, in het geval je echt he-le-maal nergens Sun-Maid kunt krijgen (die zijn verreweg het lekkerst), dan is Sundrop een hele goede tweede!

Category :

Related Posts

 • palejo-paleo-recept-fudge

  Fudge met walnootjes

  Nou kan ik je vertellen waar fudge oorspronkelijk vandaan komt, hoe het originele recept nou niet echt Paleo is en dat de meest gemaakte variant die van karamel is. Dat zou ik dus kunnen doen, maar deze keer ga ik je niet vermoeien met allerhande gezellige verhalen. Voor deze fudge wil je gewoon meteen door naar het recept! Deze is zo lekker dat je echt moet oppassen er niet te veel van te eten. Serieus, als je hier kilo’s van eet (en dat zou ik best willen) dan blijven die kilo’s zeker weten plakken op plaatsen waar je dat niet wilt!

  Read More

 • paleo pizza palejo recept

  Paleo pizza

  Weet je wat ik misschien nog wel het meeste mis sinds ik Paleo ben gegaan? Gluten! Aangezien je me pre-Paleo wel kon begraven onder de frietjes (ik noemde mezelf heel bescheiden ook wel Patatoloog), had ik van te voren verwacht dat ik patat het meeste zou gaan missen. Nou, verrassend genoeg bleek dat niet zo te zijn. Van alle ‘foute’ dingen mis ik brood het meest! Nu heb ik wel zin om hier een heel lyrisch verhaal over de geur van versgebakken brood en knapperige korstjes op te hangen, maar dat zal ik niet doen. Als je een beetje op mij lijkt, zijn je

  Read More

 • Paleo Bananenbrood

  Paleo bananenbrood

  Terwijl ik dit typ, drijven er heerlijke geuren de kamer in: er staat Paleo bananenbrood in de oven! Grappig genoeg is dit weer typisch zo’n recept waar ik tijden met een boog omheen heb gelopen. Toen ik het recept van Porridge vond, dacht ik: ‘Meh, anders dan een banaan in de pure vorm lust ik geen dingen met banaan erin.’…. Bleek superlekker te zijn. Toen ik het Vlaflipje tegenkwam, dacht ik: ‘Nah, d’r zit banaan in, vind ik vast niet lekker.’…. Líters van het spul heb ik inmiddels op. Zó lekker! Al ver voor mijn Paleo-tijd had ik van bananenbrood gehoord en ik

  Read More

 • Paleo Event

  Het eerste Paleo Event van Nederland!

  Hou je vast, ik ga nu even schandalig reclame maken. Niet omdat ik er zelf beter van word, want ik word op geen enkele manier gesponsord voor deze blogpost en de organisatoren van het Paleo Event hebben me niet benaderd om erover te schrijven, maar gewoon omdat ik denk dat je dit wilt weten! 20 mei 2017 zal het allereerste Nederlandse Paleo Event plaatsvinden in Tilburg. Het wordt georganiseerd door Marinka Bil, die je waarschijnlijk wel kent van het blog EetPaleo.nl, diverse kookboeken en het Paleo Magazine. Op verschillende plekken ter wereld worden Paleo Events georganiseerd, maar dus nog niet in

  Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post