Paleo pasta

Het is leuk om te zien dat het fenomeen Paleo steeds bekender wordt, en dat er dus ook langzaam maar zeker steeds meer producten op de markt komen die Paleo proof zijn! Neem nou mijn meest  recente vondst: Paleo pasta! Pasta vond en vind ik heerlijk, koud als salade, warm met saus, uit de oven, allerlei soorten waren goed en oh wat heb ik het gemist! Heel soms zondig ik een beetje met speltpasta. Ik heb allerlei soorten geprobeerd maar die zijn meestal zo ‘spelterig’, ik weet niet hoe ik dat beter moet uitleggen. Uiteindelijk vind ik de speltspaghetti van de Albert Heijn of de Neptunuspasta van Smaakt het lekkerst, maar ja, spelt is en blijft een graan en dus niet Paleo. Ik was dan ook bijzonder enthousiast toen ik deze Paleo pasta vond, maar zou het lekker zijn?

paleo pasta palejo

Ja, dat is het!

The Other Pasta heeft een hele lijn pasta’s uitgebracht die 100% Paleo zijn! Er zijn drie soorten pasta’s (tagliatelle, fusilli en spaghettini) en elke soort is in vier smaken verkrijgbaar (kastanje, lijnzaad, sesam en zonnebloem).  Het lijkt eigenlijk een beetje een vaag bedrijf. Het is gevestigd in Rotterdam, so far so good, maar de website van The Other Pasta is in 2015 opgericht en is tot op heden niet ‘af’. Veel pagina’s hebben bijvoorbeeld de melding dat de informatie nog volgt. Het viel me al eerder op de pasta met enige regelmaat niet leverbaar is. Zou het zo’n succes zijn dat ze de productie niet kunnen bijbenen? Laat staan dat ze tijd hebben om de site bij te werken? Maar goed, je denkt vast: hou op met neuzelen over dat bedrijf en vertel me hoe die Paleo pasta smaakt!

Komt ‘ie dan: ik ben begonnen met de zonnebloem spaghettini, maar die vond ik (in tegenstelling tot mijn nota bene niet-Paleo echtgenoot) niet zo lekker. De pasta was, ook na het maximale aantal kookminuten enorm al dente (en maar kauwen!). Pasta moet wat mij betreft glibberig en flexibel zijn en als je er aan trekt (haha, ik zou niet weten waarom je dat zo willen, maar vooruit) dan veert het terug. Deze pasta was stug en brokkelig. Kortom, het mondgevoel was niet hetzelfde als bij ‘gewone’ pasta. De smaak was op zich oké, maar erg eh, smaakvol, dat wil zeggen, het overschaduwde compleet de saus. Lijkt me ook niet de bedoeling. Toen heb ik de sesam spaghettini geprobeerd. En eigenlijk leverde dit hetzelfde resultaat op: ik teleurgesteld en manlief enthousiast. Ik had er al geen zin meer in, maar ja, de sesam fusilli had ik ook gekocht en weggooien is zonde. Ik verwachtte dat de fusilli van sesam hetzelfde zou smaken als de spaghettini van sesam, maar dat bleek dus niet zo te zijn! De fusilli benadert het best het mondgevoel van ‘echte’ pasta en het heeft wel meer smaak dan ‘gewone’ pasta, het smaakt eerder een beetje notig dan sesammerig, maar niet zodanig dat het ontzettend overheerst. Conclusie: joehoe!!! Pasta kan weer op het menu!

Deze Paleo pasta is gemaakt van sesammeel, tapiocazetmeel en ei. Meer niet! Hou er wel rekening mee dat hij erg vult. Op de verpakking staat dat je uit moet gaan van 80 gram pasta per persoon, maar dat bleek veel te veel te zijn, ik ga eerder uit van 60 gram per persoon. Dat is ook nog eens voordeliger, want met prijzen variërend van € 3,60 tot € 3,98 voor een zakje van 250 gram, is het geen goedkope pasta. Op de website van The Other Pasta zelf staat dat de verkoopinformatie nog volgt. Daar schiet je dus niet zo veel mee op. Ik koop het zelf via Puur Mieke of Paleo Store, maar daar is het op het moment dat ik dit schrijf, hoe verrassend, tijdelijk niet leverbaar.

Kortom, mis je je pasta? Dan moet je zeker deze Paleo pasta uitproberen. Hopelijk worden de leveringsproblemen snel opgelost, dan kunnen we er allemaal van genieten.

Trouwens, heb jij één van de andere soorten geproefd? Laat in de comments weten wat je er van vond. Ben benieuwd!

Category :

Related Posts

 • palejo-paleo-recept-fudge

  Fudge met walnootjes

  Nou kan ik je vertellen waar fudge oorspronkelijk vandaan komt, hoe het originele recept nou niet echt Paleo is en dat de meest gemaakte variant die van karamel is. Dat zou ik dus kunnen doen, maar deze keer ga ik je niet vermoeien met allerhande gezellige verhalen. Voor deze fudge wil je gewoon meteen door naar het recept! Deze is zo lekker dat je echt moet oppassen er niet te veel van te eten. Serieus, als je hier kilo’s van eet (en dat zou ik best willen) dan blijven die kilo’s zeker weten plakken op plaatsen waar je dat niet wilt!

  Read More

 • paleo pizza palejo recept

  Paleo pizza

  Weet je wat ik misschien nog wel het meeste mis sinds ik Paleo ben gegaan? Gluten! Aangezien je me pre-Paleo wel kon begraven onder de frietjes (ik noemde mezelf heel bescheiden ook wel Patatoloog), had ik van te voren verwacht dat ik patat het meeste zou gaan missen. Nou, verrassend genoeg bleek dat niet zo te zijn. Van alle ‘foute’ dingen mis ik brood het meest! Nu heb ik wel zin om hier een heel lyrisch verhaal over de geur van versgebakken brood en knapperige korstjes op te hangen, maar dat zal ik niet doen. Als je een beetje op mij lijkt, zijn je

  Read More

 • Paleo Bananenbrood

  Paleo bananenbrood

  Terwijl ik dit typ, drijven er heerlijke geuren de kamer in: er staat Paleo bananenbrood in de oven! Grappig genoeg is dit weer typisch zo’n recept waar ik tijden met een boog omheen heb gelopen. Toen ik het recept van Porridge vond, dacht ik: ‘Meh, anders dan een banaan in de pure vorm lust ik geen dingen met banaan erin.’…. Bleek superlekker te zijn. Toen ik het Vlaflipje tegenkwam, dacht ik: ‘Nah, d’r zit banaan in, vind ik vast niet lekker.’…. Líters van het spul heb ik inmiddels op. Zó lekker! Al ver voor mijn Paleo-tijd had ik van bananenbrood gehoord en ik

  Read More

 • Paleo Event

  Het eerste Paleo Event van Nederland!

  Hou je vast, ik ga nu even schandalig reclame maken. Niet omdat ik er zelf beter van word, want ik word op geen enkele manier gesponsord voor deze blogpost en de organisatoren van het Paleo Event hebben me niet benaderd om erover te schrijven, maar gewoon omdat ik denk dat je dit wilt weten! 20 mei 2017 zal het allereerste Nederlandse Paleo Event plaatsvinden in Tilburg. Het wordt georganiseerd door Marinka Bil, die je waarschijnlijk wel kent van het blog EetPaleo.nl, diverse kookboeken en het Paleo Magazine. Op verschillende plekken ter wereld worden Paleo Events georganiseerd, maar dus nog niet in

  Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post