
Paleo pasta met spinazie, spekjes en tomaat
- 160 gram Sesam Fusilli
- 375 gram spekreepjes
- 750 gram spinazie
- 250 gram cherrytomaatjes
- handje pijnboompitjes
- peper
- 2 eetlepels mayonaise
Klik op het ingrediënt om te zien welke ik gebruik
Kook de fusilli in 7 minuten beetgaar en laat het daarna uitlekken. Bak in de tussentijd in een andere pan de spekjes uit. Als ze bijna goed zijn, voeg je de spinazie toe. Snij de tomaatjes door de helft en voeg ze toe als de spinazie gesmolten is. Voeg daarna de pijnboompitjes en wat peper toe. Hussel alles goed door elkaar en laat het even pruttelen. Roer de fusilli door het spinaziemengsel. Niet te enthousiast roeren, de sesam fusilli is wat breekbaarder dan gewone pasta. Met beleid dus! Daarna schep je er twee eetlepels paleo-proof mayonaise door en klaar! De hoeveelheden zoals ik hier heb aangegeven zijn voor ongeveer vier personen. Heel strikt hoef je je er echter niet aan toe houden. Meer spekjes of pijnboompitjes? Snap ik! Lekker doen! Meer spinazie? … nah, snap ik minder, maar hé, het is jouw feestje, dus ook lekker doen! Als je wat over hebt, is het prima om het bijvoorbeeld voor de lunch van de volgende dag te bewaren. Eet smakelijk!