
Egg drop soep
- 2 eitjes
- 500 ml bouillon
Kluts twee eitjes. Breng 500 ml bouillon aan de kook. Voeg het ei in een dun straaltje toe terwijl je blijft roeren (daar komt de naam vandaan: je ‘dropt’ de ‘egg’ in de soep). Klaar! Die bouillon is trouwens nog wel een dingetje. Aan eigenlijk alle reguliere merken bouillon, is vanalles, maar met name suiker (!). Je kunt het dus het beste zelf maken en in porties invriezen. De egg drop soep is dus jammer genoeg alleen maar snel als je eerder wel wat tijd hebt kunnen investeren. Om echt tijd te besparen zou ik het liefst bouillonblokjes of bouillonpoeder gebruiken, maar ik heb tot nu toe nog geen Paleo-vriendelijke versie kunnen vinden die ook nog lekker was. Ook de bekende biologische merken zoals Terrasana stoppen er allerlei Paleo-no-no’s zoals maïs, soja en rijst in. Uiteindelijk heb ik er maar eentje gevonden: de groentebouillon van Het Blauwe Huis. Absoluut een mooi product en puur Paleo, maar die vind ik dus niet zo lekker…… Zucht…… Iemand tips?