Amandelboter

Amandelboter is hét Paleo-alternatief voor pindakaas. Ik was gek op pindakaas, dus toen ik met Paleo begon, heb ik een potje gekocht… lepeltje erin… en víes dat ik het vond! Dus heb ik de amandelboter weer in de kast gezet, veel te duur om weg te gooien. Maanden later kwam ik een recept tegen dat me zo lekker leek, dat ik het toch maar weer tevoorschijn heb gehaald. Het recept, mét de amandelboter, was zalig (ik heb het over de mokka frappuccino). Dus ook bij een volgend recept heb ik het gebruikt, en bij een volgend recept, en bij een volgend recept. Vele, vele potjes later vind ik het pure spul nog steeds maar matig, maar in een recept…. zoo lekker!

Amandelboter (of amandelpasta, dat maakt niet uit) kun je tegenwoordig bijna overal kopen, want het is hip! Het loont wel om prijzen te vergelijken, want het is best duur. Een snel internetrondje langs zes verkopers leverde prijzen op variërend van € 18,76 tot € 30,10 per kilo. Dat scheelt dus nogal! Ik koop altijd deze online bij Body & Fit, omdat dat de goedkoopste is die ik heb kunnen vinden:

product amandelboter het paleo-alternatief voor pindakaas

Ik begon dit artikeltje met de bewering dat amandelboter hét Paleo-alternatief is voor pindakaas. Amandelen zijn uiteraard een Paleo-go en pinda’s een Paleo-no, dus dan wint de amandelboter automatisch, maar het is ook echt gezonder dan pindakaas. Op het blog clairesdietfiles.com vond ik een heldere uitleg van het waarom. De belangrijkste argumenten zijn dat beide pasta’s weliswaar ongeveer even hoog scoren in calorieën, koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten, maar amandelboter bevat veel meer vitamine E, magnesium, calcium en ijzer dan pindakaas. Ook zit er in de meeste potjes amandelboter alleen amandelen, terwijl er aan pindakaas allerlei conserveringsmiddelen en suikers zijn toegevoegd. Klinkt logisch!

Amandelboter schijn je ook makkelijk zelf te kunnen maken. Gewoon een kwestie van de amandelen net zo lang malen (kan wel een kwartiertje duren) tot de oliën uit de noten vrij komen en er pasta ontstaat. Maar amandelen zelf zijn ook duur, vergelijkbaar met mijn ‘goedkope’ potje en ja, dan ben ik toch echt te lui om zelf aan de slag te gaan!

Category :

Related Posts

 • palejo-paleo-recept-fudge

  Fudge met walnootjes

  Nou kan ik je vertellen waar fudge oorspronkelijk vandaan komt, hoe het originele recept nou niet echt Paleo is en dat de meest gemaakte variant die van karamel is. Dat zou ik dus kunnen doen, maar deze keer ga ik je niet vermoeien met allerhande gezellige verhalen. Voor deze fudge wil je gewoon meteen door naar het recept! Deze is zo lekker dat je echt moet oppassen er niet te veel van te eten. Serieus, als je hier kilo’s van eet (en dat zou ik best willen) dan blijven die kilo’s zeker weten plakken op plaatsen waar je dat niet wilt!

  Read More

 • paleo pizza palejo recept

  Paleo pizza

  Weet je wat ik misschien nog wel het meeste mis sinds ik Paleo ben gegaan? Gluten! Aangezien je me pre-Paleo wel kon begraven onder de frietjes (ik noemde mezelf heel bescheiden ook wel Patatoloog), had ik van te voren verwacht dat ik patat het meeste zou gaan missen. Nou, verrassend genoeg bleek dat niet zo te zijn. Van alle ‘foute’ dingen mis ik brood het meest! Nu heb ik wel zin om hier een heel lyrisch verhaal over de geur van versgebakken brood en knapperige korstjes op te hangen, maar dat zal ik niet doen. Als je een beetje op mij lijkt, zijn je

  Read More

 • Paleo Bananenbrood

  Paleo bananenbrood

  Terwijl ik dit typ, drijven er heerlijke geuren de kamer in: er staat Paleo bananenbrood in de oven! Grappig genoeg is dit weer typisch zo’n recept waar ik tijden met een boog omheen heb gelopen. Toen ik het recept van Porridge vond, dacht ik: ‘Meh, anders dan een banaan in de pure vorm lust ik geen dingen met banaan erin.’…. Bleek superlekker te zijn. Toen ik het Vlaflipje tegenkwam, dacht ik: ‘Nah, d’r zit banaan in, vind ik vast niet lekker.’…. Líters van het spul heb ik inmiddels op. Zó lekker! Al ver voor mijn Paleo-tijd had ik van bananenbrood gehoord en ik

  Read More

 • Paleo Event

  Het eerste Paleo Event van Nederland!

  Hou je vast, ik ga nu even schandalig reclame maken. Niet omdat ik er zelf beter van word, want ik word op geen enkele manier gesponsord voor deze blogpost en de organisatoren van het Paleo Event hebben me niet benaderd om erover te schrijven, maar gewoon omdat ik denk dat je dit wilt weten! 20 mei 2017 zal het allereerste Nederlandse Paleo Event plaatsvinden in Tilburg. Het wordt georganiseerd door Marinka Bil, die je waarschijnlijk wel kent van het blog EetPaleo.nl, diverse kookboeken en het Paleo Magazine. Op verschillende plekken ter wereld worden Paleo Events georganiseerd, maar dus nog niet in

  Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kavana

Quisque consectetur convallis ex, quis tincidunt ligula placerat et.

Subscribe and follow

Popular Post

Subscribe To My Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit dolore magna

Popular Post