Paleo pasta

Het is leuk om te zien dat het fenomeen Paleo steeds bekender wordt, en dat er dus ook langzaam maar zeker steeds meer producten op de markt komen die Paleo proof zijn! Neem nou mijn meest  recente vondst: Paleo pasta! Pasta vond en vind ik heerlijk, koud als salade, warm met saus, uit de oven, allerlei soorten waren goed en oh wat heb ik het gemist! Heel soms zondig ik een beetje met speltpasta. Ik heb allerlei soorten geprobeerd maar die zijn meestal zo ‘spelterig’, ik weet niet hoe ik dat beter moet uitleggen. Uiteindelijk vind ik de speltspaghetti van de Albert Heijn of de Neptunuspasta van Smaakt het lekkerst, maar ja, spelt is en blijft een graan en dus niet Paleo. Ik was dan ook bijzonder enthousiast toen ik deze Paleo pasta vond, maar zou het lekker zijn?

paleo pasta palejo

Ja, dat is het!

The Other Pasta heeft een hele lijn pasta’s uitgebracht die 100% Paleo zijn! Er zijn drie soorten pasta’s (tagliatelle, fusilli en spaghettini) en elke soort is in vier smaken verkrijgbaar (kastanje, lijnzaad, sesam en zonnebloem).  Het lijkt eigenlijk een beetje een vaag bedrijf. Het is gevestigd in Rotterdam, so far so good, maar de website van The Other Pasta is in 2015 opgericht en is tot op heden niet ‘af’. Veel pagina’s hebben bijvoorbeeld de melding dat de informatie nog volgt. Het viel me al eerder op de pasta met enige regelmaat niet leverbaar is. Zou het zo’n succes zijn dat ze de productie niet kunnen bijbenen? Laat staan dat ze tijd hebben om de site bij te werken? Maar goed, je denkt vast: hou op met neuzelen over dat bedrijf en vertel me hoe die Paleo pasta smaakt!

Komt ‘ie dan: ik ben begonnen met de zonnebloem spaghettini, maar die vond ik (in tegenstelling tot mijn nota bene niet-Paleo echtgenoot) niet zo lekker. De pasta was, ook na het maximale aantal kookminuten enorm al dente (en maar kauwen!). Pasta moet wat mij betreft glibberig en flexibel zijn en als je er aan trekt (haha, ik zou niet weten waarom je dat zo willen, maar vooruit) dan veert het terug. Deze pasta was stug en brokkelig. Kortom, het mondgevoel was niet hetzelfde als bij ‘gewone’ pasta. De smaak was op zich oké, maar erg eh, smaakvol, dat wil zeggen, het overschaduwde compleet de saus. Lijkt me ook niet de bedoeling. Toen heb ik de sesam spaghettini geprobeerd. En eigenlijk leverde dit hetzelfde resultaat op: ik teleurgesteld en manlief enthousiast. Ik had er al geen zin meer in, maar ja, de sesam fusilli had ik ook gekocht en weggooien is zonde. Ik verwachtte dat de fusilli van sesam hetzelfde zou smaken als de spaghettini van sesam, maar dat bleek dus niet zo te zijn! De fusilli benadert het best het mondgevoel van ‘echte’ pasta en het heeft wel meer smaak dan ‘gewone’ pasta, het smaakt eerder een beetje notig dan sesammerig, maar niet zodanig dat het ontzettend overheerst. Conclusie: joehoe!!! Pasta kan weer op het menu!

Deze Paleo pasta is gemaakt van sesammeel, tapiocazetmeel en ei. Meer niet! Hou er wel rekening mee dat hij erg vult. Op de verpakking staat dat je uit moet gaan van 80 gram pasta per persoon, maar dat bleek veel te veel te zijn, ik ga eerder uit van 60 gram per persoon. Dat is ook nog eens voordeliger, want met prijzen variërend van € 3,60 tot € 3,98 voor een zakje van 250 gram, is het geen goedkope pasta. Op de website van The Other Pasta zelf staat dat de verkoopinformatie nog volgt. Daar schiet je dus niet zo veel mee op. Ik koop het zelf via Puur Mieke of Paleo Store, maar daar is het op het moment dat ik dit schrijf, hoe verrassend, tijdelijk niet leverbaar.

Kortom, mis je je pasta? Dan moet je zeker deze Paleo pasta uitproberen. Hopelijk worden de leveringsproblemen snel opgelost, dan kunnen we er allemaal van genieten.

Trouwens, heb jij één van de andere soorten geproefd? Laat in de comments weten wat je er van vond. Ben benieuwd!

Reacties (0)

Laat een reactie achter