Kipspiesjes in honing-mosterd marinade

Eindelijk is het dan zomer! Oké, oké ik zal nu niet te veel gaan piepen dat het me eigenlijk te heet is (momenteel is het 34 graden in de schaduw, echt véél, vééls te heet!), want wat hebben we er lang op moeten wachten. En zodra het mooi weer is, wil ik bbq’en!!! Als er toch iets in de buurt komt van het echte oermensgevoel dan is het wel het grillen van een stukje vlees boven een open vuurtje. Die gasten hadden echt mazzel, die bbq’den elke dag! Aan de andere kant hadden ze vast niet zo’n lekkere marinade als ik je nu ga voorschotelen. Kortom: geniet van het mooie weer en van deze kipspiesjes in honing-mosterd marinade.

Paleo kipspiesjes met honing-mosterd marinade

Kipspiesjes in honing-mosterd marinade


  • kipfilet
  • honing
  • mosterd
  • knoflook
  • peper

Klik op het ingrediënt om te zien welke ik gebruik


Ik zie je al denken: ‘huh? ze is de hoeveelheden vergeten te vermelden…?!’ Nee hoor, dit is zo’n typisch ‘doe maar wat’-recept. Negen van de tien keer wordt de hoeveelheid kip die ik gebruik bepaald door wat er zich toevallig in de vriezer bevindt en dat bepaald dan weer hoeveel marinade ik maak. Aangezien ik elke keer op de bonnefooi wat bij elkaar gooi, smaakt het elke keer anders, maar altijd even lekker. Da’s fijn, want zelfs met de ogen dicht kan deze marinade niet mislukken (al geef ik geen garantie dat de keuken schoon blijft ;).

Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Maak de marinade door vloeibare honing en mosterd te mengen. Let goed op welke mosterd je gebruikt, want de meeste potjes die je in de supermarkt vindt, zijn ab-so-luut niet Paleo. In een eerder artikeltje dat ik schreef, kun je lezen welke mosterd je wel kunt gebruiken.

Ik hou van zoet dus ik begin altijd met een verhouding van drie eetlepels honing en een halve eetlepel mosterd. Handjes wassen, vingertje erin en even proeven. Lekker? Dan kun je het zo laten, anders naar smaak honing of mosterd toevoegen. Blij? Dan kun je, ook weer naar smaak, knoflook en peper toevoegen.

Giet de marinade over de kip en schep de blokjes om. Je hoeft het niet te laten intrekken, maar dat is wel lekkerder. Als je het laat intrekken, heb je tijd om je satéstokjes in een bakje met water te laten weken. Is niet per se nodig, maar het zorgt er voor dat ze straks tijdens het bbq’en minder snel verbranden. Steek de blokjes kip op de satéstokjes en dan kunnen ze op de bbq! Blijf er tijdens het grillen bij, want door de honing kunnen ze makkelijk aanbranden.

Serveer er bijvoorbeeld zelfgemaakte knoflook-mayonaise bij en je hebt een kipspiesje waar de oermens z’n vingertjes bij op zou eten! Oh, en trouwens, mocht het Nederlandse weer nou doen wat het altijd doet (prachtig zomerweer afstraffen met onweer, regenstormen en dat soort ellende): uit ’t pannetje is deze kip in honing-mosterd marinade ook zálig!

Reacties (0)

Laat een reactie achter